Fotó

Ha nagy leszek… – gyermekek és az ő álmaik

Metróvezető bácsi, postás, orvos, vagy épp tanár: gyermekként sokat gondolkodtunk azon, hogy mik leszünk, ha felnövünk. Hozzánk hasonlóan a világ többi pontján is ezt kérdezik maguktól a gyerekek, az olyan országokban is mernek álmodni a fiatalok, ahol a vágyaik megvalósításához sokszor csodákra lenne szükség. <a href=http://www.meredithhutchisonphotography.com/vision-not-victim#0 > Meredith Hutchison fotográfus </a> Vision not Victim sorozatában kongói gyerekeket kapott lencsevégre, akik eljátszhatták, elképzelhették a dolgozó, felnőtt önmagukat.
Alliance (16), ha nagy lesz, építész lesz

 

“Építészprofesszor akarok lenni; az építészet egy olyan ágazatában szeretnék tanítani, ami nagyon nagy állami épületekkel és központokkal foglalkozik. Bukavuban bár nagyon sok otthon szép színes, itt nincs építészet…”

 

Yvette (13), ha nagy lesz, fotós lesz

 

“Szeretem megmutatni az embereknek, hogy milyen képeket készítek róluk. A legszívesebben a barátaimat, a családomat fotózom, hogy láthassák, hogyan néznek ki egy-egy pillanatban, hogy más hogyan látja őket, hogy milyen szépek.”

 

Asifiwe (11), ha nagy lesz, nőgyógyász lesz

 

“A legjobban édesanyáknak és a gyerekeknek szeretnék segíteni; meggyógyítani a betegeket – ez boldoggá tesz. Ezen a képen egy terhes asszonynak segítek, akinek gyomorbántalmai vannak. Megpróbálom diagnosztizálni, hogy mi okozhatja a fájdalmakat.”

 

Joviale (16), ha nagy lesz, építész lesz

 

“Okos vagyok, laza, bátor és elszánt. Építész és édesanya akarok lenni. Ezen a képen már egy országszerte híres nőnek képzelem magam, aki számos emlékművet és épületet tervezett. A munkám során rengeteget kutatok, újítok, mindent megteszek, hogy a legjobb legyek a szakmámban.”

 

Sifa (15), ha nagy lesz, újságíró lesz

 

“Szeretek utazni, új dolgokat felfedezni. Szeretek írni, egyszer egy nagyon jó író szeretnék lenni. Leginkább regényeket és történelmi könyveket szeretek írni. Most az életemről írok könyvet, arról szól, hogy milyen nehéz megküzdeni azzal, hogy a legfiatalabb, a legkisebb vagyok az osztályban – és hogy ezt hogyan élem túl.”

 

Rosine (13), ha nagy lesz, sebész lesz

 

“A jövőben orvos szeretnék lenni. Nem is olyan régen egy nőnek császármetszése volt, szerettem volna segíteni neki. Akkor határoztam el, hogy sebész leszek.”

 

Ziraje (15), ha nagy lesz, zenész lesz. “1997-ben születtem Ruandában. Az édesapám Ruandában és Kongóban dolgozik, mindkét helyen van egy-egy családja. Amikor kislány voltam, az édesanyám a ruandai Kampalában kapott munkát, ahova nem tudott magával vinni, így apám másik családjához kerültem. Nem sokkal később az édesanyám mellrákban meghalt, nem tudtam találkozni vele a halála előtt, de a temetésén sem lehettem ott. Ő az én hősöm, ő adott nekem életet, feláldozta magát értem, és minden tőle telhetőt elkövetett, hogy tanulhassak, hogy halála után jó helyre kerüljek.”

 

Jeanine (16), ha nagy lesz, emberi jogok minisztere lesz: “Az országomért szeretnék dolgozni, az embereknek akarok segíteni, hogy megismerjék a jogaikat. A jövőben az emberi jogok minisztere leszek, hogy enyhíthessem az állampolgárok fájdalmait.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.