Fotó

Drámai képsorozattal hívják fel a figyelmet a családon belüli erőszakra

Fontos téma, amiről nem lehet eleget beszélni! A 23 éves Valérie Mesquita fotósorozata sokak szerint nagyon nyersen mutatja be a családon belüli erőszak áldozatait. A feltűnő fotókkal pont ez volt a a hölgy célja: felhívni a figyelmet egy jelenségre, melyre valahogy nem nagyon találnak megoldást egyes országok vezetői. A projektben szereplő nők színészek, de a kiállításon a képek alatt olvasható esetek valós áldozatok történtei.
Valérie azért készítette el a sorozatot, mert egy számára nagyon fontos ember is családon belüli erőszak áldozata lett.

 

“Egyre több emberrel találkoztam, kavarogtak bennem a történetek, és azt gondoltam, valahogyan fel kell dolgoznom, hangosan, érthetően!” – mondta a fotós.

 

“Azt akarom, hogy mindenkihez eljusson végre az üzenet, és megértsék, mekkora problémát jelent ez a mai világban! De tudom, hogy nem az én fotósorozatom a válasz erre a problémára.”

 

“A nőknek meg kell érteniük, hogy meg kell törniük a csendet!”

 

“Azt gondolom, azért nem történik semmi a családon belüli erőszak áldozatainak az ügyében, mert tele vagyunk előítéletekkel, csendben maradunk, és hiányzik a megfelelő támogatás…”

 

“De a legfontosabb, hogy az áldozatok félnek!”

 

“A legfontosabb, amire rájöttem a fotózás során, hogy a világ lehetne sokkal rosszabb hely, de lehet sokkal jobb is! Szinten mindenhol jelen van az erőszak, amit mi, emberek okozunk.”

 

A fotók egy kiállítás keretében eljutnak Olaszországba is, azonban nem múzeumba viszik őket, hanem az utcán állítják ki a képeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.