Fotó

“Thea vagyok, 12 éves, és jövő hónapban férjhez megyek!”

A 12 éves Thea Norvégia első gyerekfelesége, aki pár nap múlva, hatósági engedéllyel mondja ki 37 éves vőlegényének a boldogító igent. Az esemény óriási port kavart...

“Helló! Thea vagyok, 12 éves, és egy hónap múlva megházasodom…” – kezdi bemutatkozását a lány, aki norvégül ír blogot az esküvő előkészületeiről, érzelmeiről, izgatottságáról, hogy milyen érzés ilyen fiatalon férjhez menni, milyen lehet a szex egy ennyire idős férfival; családi hátteréről, a korai házasság okáról azonban nem derülnek ki részletek. 

A blog egy nap alatt óriási olvasottságra tett szert, a provokatív bejegyzés hatására sokan tettek bejelentést a rendőrségen és a gyámügyön, hogy megakadályozzák az esküvőt, ami október 11-én, a lánygyermekek világnapján lesz. A Twitteren és a Facebookon csatlakozni lehet a tiltakozókhoz.

A történet természetesen nem valós. Thea oldaláról egy kattintással a Plan International kampányoldalára jutunk. Az akció célja, hogy rávilágítsanak: naponta 39 ezer gyermeket kényszerítenek házasságra. 

A szervezők szerint a provokáció megfelelő eszköz annak bizonyítására, hogy a valóság nagyon is elgondolkodtató. Azt remélik, sikerül minél több embert arra sarkallnuk, hogy fellépjenek a gyermekházasságok ellen.

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.