Fotó

Ingyen csókkal és netutalvánnyal tiltakoztak az internet adóztatása ellen

Az Erzsébet híd budai hídfőjétől az Astoriáig elfoglalta a négysávos utat kedden este az internetadó ellen tüntető tömeg. Mobillal dokumentáltuk, ki hogyan adott hangot a felháborodásának. Tiltakozott az Európai Bizottság is, a kormány viszont védte a tervezetet, amiről novemberben szavazhat a parlament.
Itt kezdődött: a József Nádor téren bringaemelés is volt.

 

A QR-kód leolvasása után bitcoinokat lehetett adományozni a szervezőknek.

 

Megvan még a Teveclub, a magyar internet egyik legősibb jelensége? És tényleg még ma is működik!

 

Ami a Facebookon még nincsen.

 

Ők kezdték!

 

Egy trollface kellett.

 

 

A Guy Fawkes-maszk az utóbbi tíz évben az Anonymus, a New York-i Occupy mozgalom és úgy általában a kormányellenes tüntetések kelléke lett.

 

A rendőröktől sem idegen a modern technika.

 

A kalózok üzenete.

 

Ez is a netről van.

 

A menet vége az Erzsébet hídról.

 

1919: Fegyverbe! Fegyverbe!
2014: Netre! Netre!

 

Nyugi.
 
Így indokolják a netadót:

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is “szigorú törvénnyel” garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre, közölte a kormánypárt sajtóirodája kedden.

Azt is megerősítették, hogy a szolgáltatóktól beszedett adóból származó bevételeket a kormány az európai uniós támogatással megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként fogja felhasználni. A programmal szélesebb lesz a hozzáférés, a szolgáltatóknak több előfizetőjük lesz, tehát nekik is megéri a beruházás.

Álláspontjuk szerint ezért cserébe a szolgáltatóktól elvárható, hogy az önrész valamekkora hányadát tegyék hozzá ahhoz az összeghez, amelyet fejlesztésekre fordít a kormány.

Az Európai Bizottság így tiltakozik

“Magyarország ma is elmarad az uniós átlagtól a digitális gazdaság mutatóit illetően, és rossz irány lenne, ha az internetadó bevezetése révén még inkább elbátortalanítanák az internetes adatforgalom használatát” – nyilatkozta kedden Ryan Heath, az Európai Bizottság digitális ügyekért felelős tárcájának szóvivője.

“Az internet olyan közös globális forrás, amelyhez a hozzáférést bővíteni, és nem szűkíteni kell, Európát ugyanis jórészt a gazdaság digitális szegmense húzhatja ki a válságból.”

Forrás: MTI

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.