Fotó

Kérdezz meg egy anyát, mivel telik a napja!

Mit csinál egy kétgyermekes, háztartásbeli édesanya napközben? Nem túlzunk, ha azt mondjuk: pokoli sok mindent. Egy édesanya fotósorozatban dokumentálta egy napját, hogy megmutassa a világnak, nem unatkozik.

Egy édesanya végigfotózta egy egész napját, hogy volt kollégáinak, barátainak meg tudja mutatni, hogyan telnek a napjai, mi lett abból a fiatal nőből, aki az elmúlt években szült két gyereket, otthonról dolgozik, és a hátán cipel egy egész háztartást. Nem panaszkodik, csak épp megmutatja, háziasszonynak lenni nem sétagalopp, nagyon nem. “Ki vagyok én?” – teszi fel a kérdést, és meg is válaszolja: édesanya, feleség, takarító, szerető, szakács, mosónő, adminisztrátor, bejárónő – napi 24 órában, párhuzamosan, egy időben. Holnap minden kezdődik elölről, a lakás pont olyan rumlis lesz, mint tegnap volt, a szennyesláda újra megtelik, a mosatlan edények soha nem szívódnak fel, és a porcicák újra nőnek. A képeken látható anya hozzáteszi, nincs baja ezzel a szereppel, nem akarna változtatni, azon már sokkal inkább, ahogy a világ gondolkodik a háztartásbeli édesanyákról.

1. szerep: édesanya

 

2. szerep: mosónő

 

3. szerep: feleség

 

4. szerep: szakács

 

5. szerep: szobalány

 

6. szerep: szerető

 

7. szerep: adminisztrátor

 

8. szerep: takarító

 

…és az éjszakai műszak

 Forrás: boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.