Fotó

Ahol csúszda visz az alsó szintre: bemutatjuk az ország legmenőbb irodáit

Az év irodája 2014 versenyben <a href="https://nlc.hu/foto/20140207/ev-irodaja-foto-2014/" target="_blank">a tavalyihoz hasonlóan</a> idén is találtunk olyan munkahelyeket, ahol mindent megtesznek azért, hogy megédesítsék a szorgos hétköznapokat. Azt azért nem állítom, hogy haza sem akarnék menni némelyikből, de tény, hogy ilyen irodai környezetben dolgozni sokkal marasztalóbb lehet, mint egy hagyományos, ridegebb helyen. Szubjektív válogatás következik, amiben a számomra 5 legizgalmasabb irodát mutatom be. A <a href="http://www.azevirodaja.hu/kategoriak" target="_blank">szavazás még tart</a>, úgyhogy január 20-ig mindenki kiválaszthatja a neki legkedvesebbet.
Az ország egyik leggazdagabb embere, Gattyán György az erotikus tartalmak után a divat felé nyitott, amikor másfél éve a világ vezető márkáinak nyitott áruházat a luxus pesti főutcáján, az Andrássyn. Az Il Bacio di Stile az az üzlet, ami arról híresült el, hogy parfümöt permeteznek az utcára, és a jelek szerint nemcsak az Armani vagy Oscar, de la Renta ruhakölteményeket felvonultató hétemeletes áruház berendezésére fordítottak nagy figyelmet. (Fotók: iroda.hu)

 

Ezekből a képekből kiderül, milyen környezetben dolgoznak az irodájuk alkalmazottai. A célkitűzés a maximális elegancia megteremtése volt, otthonos környezetben.

 

A hagyományos minták mellett megjelennek a pihenésre szánt részen a lazább stílusok is.

 

Nemcsak a felső vezetőknek, de az adminisztratív háttérnek is megadják a hangulatos környezetet.

 

Családias lakásérzetet kelt az öt szinten megvalósított raktár-iroda komplexum.

 

Megjelenik a divatiparból jól ismert és soha el nem öregedő geometrikus mintakincs, mint a halszálka vagy a tyúklábminta.

 

A Dealogic 2000 négyzetméteren 180 fejlesztőnek és piackutatónak biztosít hangulatos munkateret, rengeteg élő növény között.

 

A pihenősarok abszolút kényelmes, és alkalmasnak tűnik friss ötletelésekre a kollégákkal.

 

Kétségkívül a legmenőbb az irodában a két szintet összekötő csúszda, ami nem csupán dekorációs elem.

 

A zöld motívumok rengeteg élő növénnyel keverve otthonos hatást kölcsönöznek a tágas tereknek.

 

A közösségi pihenőhelyek behálózzák az egész irodát, nem különülnek el élesen a munkaállomásoktól.

 

Mi már a tetőterasz láttán megkérdeznénk, hol írhatjuk alá a munkaszerződésünket. De ez az extra nem csak a lazaságról szól, azt mondják, hogy kreativitásra, csapatmunkára, ezáltal teljesítményfokozásra ösztöni a munkavállalókat.

 

Egybefüggő, nagy terek jellemzik az irodát, ahol mégis van hely az elvonulásra is.

 

A HPS Group alkotói munkára rendezkedett be, így a pihenőhely kulcsfontosságú az irodában, a legkreatívabb ötletek itt születnek, a növények között.

 

A befejezetlenség és a szabadon hagyott betonburkolat épp annyira tervszerű, mint az egyes divíziók által megálmodott graffitik a falakon.

 

Munkaidőn kívül is szívesen maradnak az itt dolgozók a kávézóban, ami egyben óriási bulik helyszíne is.

 

A terek multifunkcionálisak, minden kis sarok alkalmas az ötletelésre, az ebédlőben álló nagy fa konyhaasztalt is körbeülik sokszor.

 

A gitár a sarokban is bizonyítja, hogy itt tényleg otthon vannak a munkavállalók.

 

Egy zajos irodát hoztak létre, ahol fejekben is pörögnek a fogaskerekek, és kreatív koncepciók kerülnek a csiszolópapír alá.

 

A Ustreamnél híresen jó dolgozni, és ki ne üldögélne szívesen egy ilyen kupola alatt. A kilátás mindenképpen első osztályú, bár hallottunk már panaszt az üvegházhatásra.

 

A legendás Párisi Nagyáruház három szintjét vették birtokba, vagyis közel 1800 négyzetméternyi irodateret bérelnek a belváros közepén.

 

Modern forma modern formával.

 

Érdekes kontrasztként hat, hogy a világörökség részét képező, nagypolgári palotákkal megtűzdelt sugárúton egy elegáns épületben egy hamisítatlan startup cég telepedett meg.

 

Behozták a természetet az irodába, remek ötlet az asztalokból kihajtó fa.

 

Keveredik az indusztriális és a nagypolgári stílus az egybefüggő, hatalmas térben.

 

Csupa játékosság és mesefigura a világ harmadik legnagyobb Viacom központja Budapesten.

 

A munkaállomások egy nagy térbe kerültek, a mi ízlésünknek kicsit túl puritán módon kialakítva.

 

A médiacég fő profilja a szórakoztatás, így az iroda belsőépítészeti megoldásai is a show business világába kalauzolnak minket.

 

Nem hiányozhat a grafika és a humor egy közösségi térből sem.

 

A táblafestékes falon kiélhetik saját dekorációs hajlamaikat a dolgozók és a gyerekeik is.

 

Fontos szempont volt, hogy a dolgozók az open office-ban privát területhez is jussanak.

 

A legkedvencebb falat egyértelműen itt találtuk, Spongyabob mellett ülni csak vidáman lehet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.