Fotó

Akik egy táskányi holmival kezdenek új életet

Elképzelem, hogy holnap egy másik országban kell új életet kezdenem. Nem vihetek magammal bőröndöket, csak egy hátizsákkal kelhetek útra, amibe a legszükségesebbeket tömhetem bele. De mik lennének ezek? Családi fotók, pénz, mobiltelefon, ruhák… Valójában elképzelni sem tudom, hogyan lehet egy táskányi holmival útra kelni, pedig sokan erre kényszerülnek. Emanuele Satolli olasz fotós olyan illegális bevándorlókat fotózott, akik egy jobb élet reményében az Amerikai Egyesült Államokba szeretnének eljutni. Börtön és kitoloncolás fenyegeti őket, ők mégis újra és újra nekivágnak. A fotósnak megmutatták táskáik tartalmat, azokat a személyes dolgaikat, amikkel elindultak.
Delmis Helgar (32) Hondurasból Houstonba szeretne minél előbb eljutni, ahol a kislánya él a rokonoknál. Táskájában egy sminkszett, egy tükör, ajakfény, dezodor, póló, Biblia, arczselé, mobil, pénztárca, gyógyszer, töltő, hajgumi és két betét volt.

 

Carlos Gomez (34) Guatemalában született, tíz évig élt Miamiben, amikor öt hónappal ezelőtt deportálták. Megpróbált visszamenni az USA-ba, de Mexikóból újra csak kitoloncolták. Táskájában egy póló, egy olló, egy nadrág, borotva, gyógyszerek, sampon, dezodor, póló és egy kóla volt.

 

Alfredo Núñez (46) El Salvadorból az USA-ba szeretne eljutni, de ma már azzal is beérné, ha Észak-Mexikóban találna magának munkát. Táskájában egy pár cipő, egy Biblia, vécépapír és egy mobil volt.

 

Luis Alfredo Portales (43) Guatemalában született, de 28 évet élt Kaliforniában. 18 hónappal ezelőtt toloncolták ki, amikor ittasan balesetet okozott. Vissza szeretne térni az országba, ahol felesége és 4 gyermeke várja. Egyszer már megpróbált visszamenni, de Mexikóból kitoloncolták. Táskájában egy póló, krém, víz, chips, elemek, személyigazolvány, banán, fogkefe és egy nadrág voltak.

 

A kubai Roger Savon Court (40) először Kolumbiába utazott, onnan Guetamalába. Innen szeretne eljutni az USA-ba. Táskája neki sincs tele túl sok értékkel.

 

Ariel Mejia (22) Guatemalából indult útra, hogy eljuthasson az USA-ba, de Mexikóban elfogták. New Yorkba szeretne eljutni, két testvére ott él és dolgozik. Táskájában zsebkendő, zokni, szappan, mobil, gyógyszer, toll, fogkefe és egy törülköző volt.

 

Edwin Alexander Mateo (22) szintén Guatemalából kelt útra, ő is az USA-ba szeretne eljutni, hogy ott DJ-ként dolgozhasson. Mexikóban őt is elkapták és kitoloncolták. Az ő utazótáskájának tartalma is szegényes.

 

Andres Sanchez (42) El Salvadorból indult útra, sikerült is eljutnia Virginiába, két évvel ezelőtt azonban egy teljesen hétköznapi rendőrségi igazoltatás során derült ki, hogy illegálisan tartózkodik az országban. Kitoloncolták. Próbál visszajutni, táskája nincs, mert megpróbál úgy kinézni, mint egy helyi.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.