Fotó

Gyermekek, akik a pokolból menekülnek

Szomorú, riadt szemek, megkínzott, alultáplált testek, mocsok, nélkülözés, rettegés és kilátástalan jövő: menni és beszélni is alig tudó kisgyerekek mindennapjai. Esélyük a jobb életre – otthonra, iskolára, békére – minimális. Az erőszak gyermekáldozatainak világnapján olyan menekült kicsiket mutatunk be, akik rossz időben, rossz helyre születtek – és talán már nem is élnek.
Szíria – Egy szír menekült kisgyerek az Atmeh menekülttáborban. Mára több mint 60 ezer ember menekült el otthonából az Asszad-diktatúra elől.

 

Szíria – Ez a szír újszülött kisbaba szintén a polgárháború egyik áldozata, és még nem is tud róla.

 

Szíria – Anya és gyermekei az idlibi menekülttáborban próbálnak túlélni.

 

Szíria – Egy kisbaba a rácsok mögött várja, hogy átkelhessen Szíriából Törökországba.

 

Malajzia – Az elmúlt három évben mintegy 120 ezer, a muszlim rohingya kisebbséghez tartozó ember hagyta el Mianmart, hogy jobb életre leljenek Malajziában vagy Indonéziában. A menekültek között rengeteg a gyermek, akik – ha túlélik az átkelést – nem tudják, milyen jövő vár rájuk.

 

Indonézia – Ez a rohingya kislány az egyik indonéziai menekülttáborban pihen.

 

Indonézia – Egy rohingya kisbaba Indonéziában.

 

Nigéria – Az alultáplált és traumatizált kisfiút nigériai katonák mentették meg a Boko Haram fogságából, most a malkohi menekülttáborban gyógyul.

 

Kína – Menekülttáborban élnek azok a mianmari gyerekek is, akik a mianmari hadsereg és a kokang nemzetiségű lázadócsoport közötti összecsapások miatt kényszerültek elmenekülni. A menekültek száma több tízezerre tehető.

 

Törökország – Szíriai kurd gyermekek egy török menekülttáborban.

 

Törökország – Elhagyott épületekben húzzák meg magukat azok a szír menekültek, akik még 2014-ben hagyták el otthonaikat.

 

Törökország – Két szír kurd kisgyermek, akiknek sikerült átjutniuk Törökországba.

 

Törökország – Két szír kurd gyermek egy törökországi menekülttáborban.

 

Törökország – Egy szír menekült kisfiú a törökországi Sanliurfában.

 

Pakisztán – Egy afgán menekült gyermek a kistestvérét tartja a karjaiban.

 

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.