Fotó

Azt hiszed, meleged van? Mit szóljanak ők?

Napok óta tart a forróság, bár úgy tűnik, már nem kell sokat várni az enyhülésre. Biciklivel indultam útnak a légkondicionált irodából, hogy megtaláljam azokat a hétköznapi hősöket, akik a nagy hőségben is kitartóan dolgoznak, és kiderítsem, hogyan védekeznek ellene.
Óbudán a Vörösvári úti piacon egy hideg vizes vödör is megteszi

 

A taxidrosztban gyakran órákat állnak a sofőrök a nagy melegben. Ahogy láttam, itt is be volt készítve a csomagtartóba egy karton víz.

 

A Margitsziget egyik büféjében egy lelkes csapattal találkoztam, akik az elviselhetetlen hőség ellenére a megszokott módon pörögtek. A srácok elmondták, hogy szívesen dolgoznának félmeztelenül, de az üzletvezető ragaszkodik a pólóhoz.

 

A bringóhintó-kölcsönző is jól megy, de azért ez a munka sem túl csábító

 

Míg a körúton klímás buszokon utazhatunk, a 2-es villamos nem a legkellemesebb ilyen időben. Az egyik villamosvezető elmosolyodik, amikor arról faggatom, hogyan védekeznek a hőség ellen. Szerencsére nem kötelező a hosszúnadrág, és vannak, akik törölközővel a nyakukban vagy fejkendővel vezetnek a zárt fülkében.

 

Az egyik étterem előtt, a Kossuth térnél, egy vendégcsalogató dolgozik az árnyékban

 

A bringás futárokat sem irigyelhetjük. Rengeteget tekernek a forróságban. Nekem elég volt egy-két óra bringázás a városban, hogy teljesen kidőljek.

 

Biciklis rendőrök az Erzsébet téren

 

A buszos idegenvezetők is a megszokott tempóban dolgoztak. Bár kimerültnek látszottak, ebből semmit sem mutattak a vendégeknek.

 

A Deák téren fiatal önkéntesekkel találkoztam, akik a Fővárosi Vízművek sátrában osztották a vizet a járókelőknek

 

Ha álltál már pár percet egy török étterem előtt a gíroszra várva, érezhetted azt a pokoli hőséget, amiben ezek a srácok órákig dolgoznak

 

Díszőr a Kossuth téren a Parlament előtt, kesztyűben, rendes egyenruhában. Én már a látványtól is rosszul voltam. Szerencsére ilyenkor gyakrabban váltják egymást.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.