Fotó

Bódvalenkei Sárkányfesztivál

Sárkányünnepből keresztelődött bódvalenkei vigasságokra a Magyar Református Szeretetszolgálat "Bódvalenke-Freskófalu" elnevezésű projektjének keretében megrendezett cigány kulturális és művészeti fesztivál. A cél: megmutatni, hogy a rendkívüli szegénységben élő borsodi falu roma lakói békességben tudnak együtt élni, és büszkén vállalva identitásukat képesek gyümölcsöző kapcsolatot teremteni az erre nyitott városi középosztállyal, egyfajta közös művészeti értéket teremtve.

Aki akart, válthatott támogatói jegyet, és Kapolcshoz hasonlóan helyi ételeket kóstolhatott meg. A lényeg, hogy évek óta fokozott figyelem irányul a színes murálokról elhíresült kis falura, ahol sok minden összefut, fiatal önkéntes gimnazisták 11 napos művészeti tábort csinálnak a helyi gyerekeknek, de jelen van a Waldorf-iskola is, koncertek, gyerekprogramok színesítik egy rövid időre az amúgy eseménytelen mindennapokat. Az előadók között olyan nevek is voltak mint Szalóki Ági, Kanizsa csillagai, Romengo, ezzel a helyiek Észak-Magyarország legszínvonalasabb zenei fesztiválját tudhatják magukénak…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.