Fotó

Gyermekálmok, gettó és menetelés: nagyon erős képkockák 2015-ből

Fotósként az ember mindig sokkal mélyebbre lát, mint a hétköznapi szemlélő. Látja a szépet, a káprázatosat, az elviselhetetlent, az embertelent. 2015 eseményei mindenből adtak nekem egy sorozatot.

A gettó, ahol bajnokok születnek

Egy pince, öt bokszzsák, hat pár bokszkesztyű, két fejvédő. Ennyi kell ahhoz, hogy a gyerekek el tudjanak kezdeni álmodni egy szebb jövőről. A salgótarjáni gettóban jártunk, ahol egy volt profi öklöző tanít bokszolni gyerekeket. Nyomorúságos körülmények között.
A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Nincs vesztenivalójuk! – menekülthelyzet a görög–macedón határon

Egy hetet töltöttem a görög–macedón határnál, Idomeniben. Európa térképén ez az a pont, ahol naponta mintegy 3000 menekült lépi át a határt, hogy maga mögött hagyja a poklot. Maradni itt senki nem akar, csak gyorsan továbbjutni. A két ország mindent megtesz azért, hogy az áthaladást meggyorsítsák, illegális úton ugyan, de továbbkísérik a menekülteket – és nem a civil emberek együttérzése működteti a rendszert.
A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Tweed Run: kalapos, brossos időutazók tekertek Budapest utcáin

Kalapok, mellények, vörös szájak, tyúklábmintás öltönyök – a két világháború közötti brit divatot követő ruhákban tekertek végig a fővároson a tweed legények és leányok. Időutazás Budapesten, mosolyogva.
A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Bajuszos angyal cirkál Újlipótváros “Rolls-Royce-ával”

Szerencsés az, aki Újlipótvárosban öregedhet meg, a kerületben ugyanis egy főállású, bajuszos angyal tevékenykedik, aki ott segít, ahol tud. Szállít, bevásárol, szerel, vigasztal, odafigyel, és remek humorának köszönhetően a vele töltött percek egy terápiával is felérnek. Két fuvar erejéig őt kísértem el.
A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Lehet, hogy mégis Magyarországon maradhat a kurd család 

A Kaya család húsz éve él Magyarországon. A kurd család ellen büntetőeljárás sohasem folyt, tartózkodási engedélyüket évről évre gond nélkül meghosszabbíthatták. A családfőnek a korábbi józsefvárosi piacon volt két büféje és egy üzlete. Itt dolgozott ő is, a felesége is, amíg meg nem született a legkisebb gyermekük. A vállalkozás biztosította a megélhetésüket, három éve házat is vásároltak. A piac bezárása után azonban vállalkozásuk nehéz helyzetbe került. A családfő ebben az időszakban kérvényezte tartózkodási engedélyének meghosszabbítását, amit azonban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) megtagadott, arra hivatkozva, hogy bevételük nem fedezi az öttagú család megélhetését. 2014 júliusában Kayáékat kiutasította az országból.
A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Nézd meg Kováts Dani többi fotóriportját is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.