Fotó

Vagányak, szépek, sikkesek: bringás csajok Budapest utcáiról

A hazánkban egyre népszerűbb közlekedési eszköz, a bringa mára nemcsak egy praktikus eszköz, hanem a divat része. A fővárosban bicikliző lányok lassan hungarikumok lehetnének, csinosak, stílusosak és sportosak. Egy szó, mint száz, jól állnak a városnak. Fotóalanyaimat arról faggattam, hogy mit jelent számukra a biciklizés.

 

Flóra biciklis futár, tíz éve rója az utcákat kétkerekűjén. “A biciklim teljesen hozzám nőtt, a lábaim meghosszabbítása.”

 

Bogi kedvesével ücsörög egy padon. A férfit mellette hiába keresik, ő kerékpárját becézi így. “Múltkor elkapott a nagy vihar, a kedvesemmel repültünk a szélben.”

 

Emma sem volt rest elnevezni biciklijét. “Ő Rachel Green. A Jóbarátok című sorozat miatt kapta a keresztnevét, és hát green a színe miatt.”

 

Kinga bicója egy igazi terepjáró. Egy régi barátjától kapta ajándékba, nagyon szereti. “Egyszer megbüntettek hatvanezer forintra, mert egy kissé ittasan tekertem, másnap pedig eltörölték a szabályt. Pech.”

 

Anna mindenhova magával viszi a kétkerekűjét, még a tengerre is elvitte.

 

Juli és Jungherz kapcsolata friss. “Új pasim van és új biciklim. Régebben féltem a városban tekerni, de most leküzdöm ezt, és nagyon kezdem élvezni.”

 

Sára bár mosolyog, kissé mégis bosszús, épp az imént kapott defektet. “Amúgy imádok biciklizni, sokszor elütöttek már, de nem érdekel.”

 

Anna a felhők fölül száll le közénk biciklijével. “Zafír és én mindenhova együtt repülünk.”

 

Réka előző kerékpárját nemrégiben ellopták, ezt bátyjától kapta. Kicsit nehéz neki, de kezdi megszeretni, és amikor arról kérdezem, hogy adott e már nevet neki, elmosolyodik.

 

Virágot egy piros lámpánál szólítottam le, elsőre nem akarta a fotózást, aztán pár perccel később elém penderült. “Meggondoltam magam, megérdemli a biciklim, hogy lefotózzák.”

 

Éva azt meséli, hogy menet közben sosem érte még baleset, viszont rendszeresen eldől vele, amikor egy helyben áll. Úgyhogy nem is tartottam fel sokáig, nehogy…

 

Julcsi állásinterjúra rohan, egy piros lámpa erejéig volt időm őt fotózni. Zavarában elfelejtette a bicója nevét, pedig régóta van neki.

 

Bea fillérekért szerezte kerékpárját jó pár évvel ezelőtt. “Látod, a kormány már tiszta rozsda, de hagyom így, hátha akkor sosem lopják el.”

 

Viki annyit mond kétkerekű társáról, hogy “ő én vagyok és én ő”.

Még több divat és kerékpár az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.