Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Fotó

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

Aki látott már hópelyhet makróobjektívvel fotózva, tudja milyen gyönyörű és sokféle lehet a kristályszerkezete. Hogy hogyan lehet ezt igazán kihasználni? Az egyik közösségi oldalon bukkantunk rá Erdélyi Ferenc csodás képeire, ami fagyott szappanbuborékokat ábrázol sokszorosára nagyítva.

Annyira látványos, hogy mi is kedvet kaptunk a kísérletezéshez. Találtunk is egy receptet a tökéletes szappanos oldathoz:

  • 3 pohár víz
  • 1 pohár folyékony mosogatószer
  • 1/2 pohár kukoricaszirup

A kukoricaszirup stabilizálja a gömb szerkezetét, így nem pukkan szét olyan hamar. Érdemes magasra fújni, hogy legyen ideje megfagyni, mire leérkezik. –12 fok alatti hőmérséklet szükséges hozzá.

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!


A képeket a szerző előzetes engedélyével mutattuk be!

További fotókért látogass el Erdélyi Ferenc fotós Facebook-oldalára!