Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Fotó

Drámai fotókon élővizeink szennyezettsége: a Ciwem fotópályázatának győztes képei

Az iráni Saeed Mohammadzadeh lett az Év Környezetvédelmi Fotósa. End Floating című képe, a kiszáradt Urmia-tavon vesztegelő sétahajóval, rámutat a globális a vízhiányra, ami a tó környezetében élő élőlények pusztulásához, valamint a terület elnéptelenédéséhez vezet.

Irán északnyugati részén található sóstó egy része az aszályok és a vízpazarlás miatt, szinte teljesen kiszáradt. A viharos szél magával viszi a sós hordalékot, ami kimarja az emberek szemét és bőrét. Az extrém sótartalom (340 gramm/liter) több mint nyolcszorosa az óceánénak.

Hajó a kiszáradt Urmia-tavon (Fotó: Saeed Mohammadzadeh/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Kiszáradt mederben játszik egy indiai kisgyerek (Fotó: Chinmoy Biswas/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Iráni nő és lánya, kimentett értékeikkel, földrengés után (Fotó: Younes Khani/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Nádszövő (Fotó: Ummu Kandilcioglu/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Bangladesi gyerekek az elárasztott utcán játszanak (Fotó: Fardin Oyan/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Dinnyeárus a szennyezett Buriganga folyón, Bangladesben (Fotó: Tapan Karmaker/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Gyerekek játszanak egy gumiégetőnél Burkina Fasóban (Fotó: Antonio Aragon Renuncio/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Egy borneói emsemakákó, műanyag szeméttel a kezében (Fotó: Calvin Ke/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Szingapúr lakosságának 80%-a él toronyházakban, veszélyesen szennyezett levegőben. (Fotó: Thigh Wanna/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Szemétbe gabalyodott teknőst próbál kiszabadítani egy búvár (Fotó: Jing Li/2018 Ciwem environmental photographer of the year 2018)

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.