Futásra fel!

Vivicittára fel!

Ha tavasz, akkor jön a Vivicittá, évek óta. Idén már 28. alkalommal rendezik meg ezt a futóversenyt Budapesten - nem sokkal vagyok idősebb nála.  Idén április 21-én, vasárnap lesz a Telekom Vivicittá Városvédő Futás, ami annak idején olasz kezdeményezésre született meg, és a világ sok-sok országában megrendezik. Eredetileg azért szervezték az olaszok, hogy egy napra kíméljék városaikat azáltal, hogy az autók helyett a futók rendelkezésére bocsátják.

Budapesten ez a tavasz legnagyobb futóünnepe, ez a verseny a motiváció sok futó számára, hogy elkezdjen újra edzeni a téli álom után – hiszen a Vivicittán nem lehet nem ott lenni! És nem is kell nagyon tapasztaltnak lenni ahhoz, hogy el tudj indulni ezen a futóeseményen, hiszen több táv közül lehet választani – így aztán gyerekek, felnőttek, idősek, futók és gyaloglók egyaránt rajthoz tudnak állni.

Vivicittára fel!

Van 3,2 kilométeres Minicittá – ezt a nulláról 2-3 hetes futómúlttal is le lehet futni, akár a gyerekekkel együtt, babakocsistul is. A 800 méteres családi futást mindenki teljesíteni tudja, úgyhogy nincs kifogás! A picit felkészültebbek futhatják a 7 kilométeres Midicittát, a még tapasztaltabbak a 10 kilométeres Vivicittát, akik pedig elszántan végigfutották a telet, mint én, a Vivicittá Félmaratonra nevezhetnek. Aki pedig gyalogolni szeretne futás helyett, arra a 3,2 kilométeres táv vár. Ha kíváncsi vagy minden részletre, kattints a www.futanet.hu/cikk/28-vivicitta-varosvedo-futas-image oldalra.

A rajt-cél a futók törzshelyén, a Margitszigeten lesz a Víztoronynál, persze a hosszabb távok útvonalai kimennek a szigetről a városba, így Budapest legszebb helyein lehet majd élvezni a tavaszt.

A futás mellett számos program és kiállító várja az érdeklődőket – ott lesz például az Adidas is, a kiállítói sátorban megnézhetjük a tavaszi-nyári szezon legszuperebb új futócuccait és futócipőit, köztük a legújabb Supernovát is!

Vivicittára fel!

Én a Félmaratonra neveztem be, ami 21,097 kilométer – ezt a távot a Telekom Vivicittá Városvédő Futás keretében utoljára 2011-ben futottam, a tavalyi verseny híreit a kórházból, karomon a 3 napos kisfiammal követtem. Most viszont a 2430-as rajtszámmal a mellkasomon ott leszek én is a rajtvonalnál, és remélem, hogy sikerül új egyéni csúccsal zárnom a tavasz legszuperebb futóversenyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top