Futásra fel!

A legjobb futóterepek Budapesten

Bár az egész világ egy nagy futópálya, van néhány olyan hely a fővárosban, amit nagyon szeretnek a futók.

Margitsziget
Ide nem lehet úgy kimenni, hogy ne találkozz szembe legalább egy futóval. Ha itt futsz, két lehetőséged van: a part menti rekortánon futsz az 5350 méteres körön, mint a legtöbben, vagy a betonos központi úton haladsz oda vissza 5000 métert. A rekortános körön inkább a hobbifutók edzenek, a központi úton profikkal, országos bajnokokkal, valamint a „hardcore amatőrökkel” lehet találkozni.

Városliget
Itt is nagyon sokan futnak, hiszen zöld területről van szó, és jól variálhatóak az útvonalak az ide-oda tekergő sétányokon – de ha csak körbe szeretnéd futni a Ligetet, akkor is egy kb. 3 kilométeres kör vár rád.

Hajógyári-sziget

A Hajógyári-sziget is nyitva áll a futók előtt, itt jól futható betonos és földutas részek váltják egymást. A K-hídon érdemes bemenni, mert ott már rögtön a futóterepre érkezel, és a Sziget Fesztivál helyszínén róhatod a kilométereket.

Népsziget
Ha retro hangulatú edzésre vágysz, fuss egyet a Népszigeten. A sziget közepén húzódó betoncsíkról felfedezheted a régi üdülőket és az egykori szabadstrandot, a parton pedig földúton futhatsz vissza, így egy kb. 4 kilométeres kört tehetsz meg.

Kopaszi gát
Az egyik legújabb futóhelyszín a nemrég átadott Kopaszi gát a Lágymányosi öbölnél. Szép parkok, gondozott területek, és spéci futópálya várja az edzeni vágyókat, oda-vissza kb. 2 kilométeren.

Hármashatárhegy
Budapesten is van lehetőség zöldben, terepen futni, és nem is kell hozzá messzire menni. Ha szeretnéd a hegyre futást gyakorolni, akkor fuss fel a Hármashatárhegyre – másnéven a HHH-ra, vagy a 3H-ra, ott pedig a szintúton egy remek kb. 10 kilométeres panorámakörről tekinthetsz le a városra.

A legjobb futóterepek Budapesten

Normafa
A terepfutók szintén kedvelt helyszíne, a Normafáról a János-hegyre vezető útvonal jól futható terep, remek kilátással a városra, a végén pedig mehet a sprint az Erzsébet kilátóhoz, hogy a dombfutást is gyakorold.

Gellérthegy
A város kellős közepén is lehet hegyre menni: választhatsz a kemény lépcsőzés és a dombfutás között – ha elölről támadod a Gellért-hegyet, a dunai panoráma látványa mellett küzdheted fel magad a lépcsőkön, ha viszont domboznál, hátulról, az autóúton kerüld meg a hegyet. Ha pedig fent vagy, fusd körbe párszor a Citadellát és gyönyörködj a kilátásban.

Mivel a futás az egyik legszabadabb sport, oda és olyan útvonalon futsz, ahogy csak akarsz, hiszen az egész világ egy nagy futópálya. Indulj neki, és csak fuss. Ha kíváncsi vagy rá, hogy merre jártál és hány kilométert tettél meg, klikkelj a http://www.gmap-pedometer.com/ oldalra, és jelöld be a térképen, merre futottál, a program pedig megmondja, milyen távot teljesítettél.
Ha nem szeretnél csak úgy magadtól elindulni, és jól bevált futóútvonalakra lennél kíváncsi, akkor kattints a http://futoterkep.hu/ oldalra, ahol több ezer útvonalat találsz térképpel, leírással, véleményekkel.

Te merre szeretsz leginkább futni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top