Sajt, kenyér és a turka-pálcák
Az otthoni főzést sokan valami bonyolult művészeti ágként tisztelik, melynek állandó szereplői a csak-elrontani-lehet rántott sajt, a képtelenség-megcsinálni sütemények — de kezdő konyhatündérnek a soha-nem-elég-puha resztelt máj is kemény dió. Pedig egy jó kis otthoni kontárkodásnak lehetnek olyan barátságos hozzávalói is, mint egy tál gőzölgő sajt és néhány letört kenyérdarab egy pálca végén.
Hozzávalók
Szükséges lesz két gerezd fokhagyma, két pohár fehérbor, jó sok érett reszelt sajt, egy teáskanál kukoricaliszt és sok kenyér, saláta vagy bármilyen konyhai maradék, amit majd a főzetbe lehet mártogatni.
Felszerelés
A legolcsóbb megoldás egy nagyobb serpenyőt a tűzhelyre állítani, de aki utál a konyhában nyomorogni, egy olcsó kempingtűzhely és egy tűzálló üvegedény is megteszi.
Elkészítés
Kenjük be az edényt a fokhagymagerezdekkel, majd öntsük bele a fehérbort! Lassú tűzön melegítsük fel, és tegyük bele a sajtot! Keverjük folyamatosan, végül, ha a sajt megolvadt, az egész mártáshoz adjuk hozzá a kukoricalisztet! Az ételdarabokat egyszerű villával vagy pálcákkal lehet a főzetbe mártogatni, ha a sajt már egy kicsit ragacsossá vált, keverjük fel egy kenyérdarabbal.