Hozzávalók
A leveshez:
– 60 dkg bárányhús
– egy nagy fej vöröshagyma
– 10 dkg füstölt szalonna
– 15 dkg gomba
– 3 dl vörösbor
– só
– pirospaprika
– zsír
– 2 gerezd fokhagyma.
A lebbencstésztához:
– 10 dkg liszt
– 1 tojás
– 2 evőkanál zsír
– só.
Jó tanács
A lebbencstésztát előre készítsük el, hogy legyen ideje megszáradni, vagy helyettesítsük készen kapható száraztésztával.
A lebbencstésztához a lisztet tojással és csipet sóval összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Sodrófával kinyújtjuk,
és hagyjuk szikkadni.
Elkészítés
A vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal rátesszük a kis kockákra vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, majd állandó kevergetés mellett tűzön megpörköljük. Fedő alatt rövid lében félpuhára pároljuk, közben a párolólét vízzel és borral pótoljuk. Amikor a hús majdnem puha levesnek megfelelő mennyiségűre öntjük fel – szintén vízzel és borral. Hozzátesszük a felkockázott szalonnát, gombát, fokhagymával fűszerezzük, és készre főzzük. A tésztát darabokra tördeljük, kevés zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a levesben megfőzzük.