Hozzávalók
– 100 g császárszalonna
– 200 g zöldbab (mirelit vagy konzerv)
– 50 g vöröshagyma
– 200 g paradicsom
– 10 g fokhagyma
– 10 cl száraz fehér bor
– 1 csokor petrezselyemzöld
– fűszerek (bazsalikom, tárkony)
Elkészítés
A báránybordákat félig átsütjük (lásd A bárányborda előkészítését!).
A kockára vágott császárszalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a vágott vöröshagymát, lepirítjuk, majd ráhelyezzük a kockázott paradicsomot a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és a szárított fűszerekkel megszórva összeforraljuk. Közben a zöldbabot is előkészítjük (ha mirelit, sós vízben majdnem puhára főzzük, ha konzerv, a levét leöntjük), és az előbbi raguhoz adva az elősütött bordákra tesszük, végül együtt készre pároljuk. Köretként burgonyát adhatunk.
Tálaláskor a bordákat a tálra rendezzük, rátesszük a zöldbabos ragut, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.