nlc.hu
Gasztro
Májpürével töltött tojás

Májpürével töltött tojás

Hozzávalók

– 4 db tojás

– 200 g szárnyas máj (csirke, pulyka, liba)

– 20 g vöröshagyma

– 50 g vaj vagy margarin

– fűszerek (só, őrölt bors)

Elkészítés

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és 10 percnyi főzés után kivesszük, majd hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük és félretesszük. Miközben a tojás fő, a vöröshagymát finomra vágjuk, a felolvasztott vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szárnyas májat, és a hagymával együtt puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá. Ezután átkeverjük, és finom lyukú húsdarálón a tojássárgákkal együtt ledaráljuk, habverővel kikeverjük, és habzsákba tesszük, majd a félbe vágott tojásokba töltjük. Tálalhatjuk franciasaláta alapra, vagy éppen zöld salátalevélre is.

Adjunk mellé valamilyen mártást (készen kapható majonézmártást kevés citromlével, száraz fehérborral elkeverve külön edényben tálalhatunk hozzá.)

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top