Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábéról a zsenge középső leveleket leszedjük, alaposan megmossuk és vékony metéltre vágjuk. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk és a gyökér felőli részen a belsejét kivájjuk, ügyelve arra, hogy a megfelelő falvastagság mindenhol megmaradjon. A húst tálba téve hozzáadjuk a főtt rizst, a tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a fűszereket és az anyagot összedolgozzuk. A karalábékat megtöltjük.
A kivájt karalábét egy lábas vagy tűzálló tál aljára helyezzük, rátesszük a megtöltött karalábékat és a metéltre vágott zsenge leveleket. Aláöntjük a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, a lábasból kiemeljük azokat. A vagdalékot világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt, átforraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
Tálaláskor a tál aljára tesszük a mártásos vagdalékot, ráhelyezzük a töltött karalábékat, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.