Hozzávalók
Elkészítés
A fogasfilét felszeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk a kicsavart citromlével. Rövid ideig hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők jól átjárják a halhúst. Közben – hogy a köret is készüljön- a burgonyát megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk és a vaj felében megfuttatjuk.
A fogasszeleteket egy lapos lábasban egymás mellé helyezzük, kevés folyadékot adunk hozzá és puhára pároljuk (a szeletek vastagságától függően 5-8 perc). Közben a burgonyát leszűrjük és a vajas petrezselyemmel átforgatjuk. Tálaláskor a vaj másik felét felolvasztjuk, a megpárolt halszeleteket forró tálra rendezzük, melléhalmozzuk a vajas burgonyát és a halat meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Citromkarikával díszítjük.
A nehezebb, az ízletesebb fogas receptje.