Hozzávalók
Elkészítése
A fürjek mellét és combjait leválasztjuk, a hátrészét eltehetjük és később vadalaplé vagy éppen fürjleves készítésénél felhasználhatjuk. A leválasztott húsokat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, sózzuk és lisztbe, tojásba, morzsába mártva panírozzuk. Az olajat felforrósítjuk, a panírozott húsokat megsütjük és szalvétára téve leszikkasztjuk az olajtól. Az őrölt vagy durvára tört borókabogyót egy deci vízbe téve felforraljuk és a mennyiséget harmadára redukáljuk (forraljuk). A zöldpaprikát kockára, a hagymát karikára vágjuk és leforrázzuk, leszűrjük és kihűtjük. Egy üvegtálban víz, só, cukor, ecet, citromlé felhasználásával salátalevet készítünk, amihez hozzáadjuk a borókaredukciót, a leforrázott hagymát, paprikát, pár csepp olajat és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Összekeverjük. Ebbe a marinádba helyezzük a megsütött húsokat és 6-8 órán át hűtőben tartjuk. Tálaláskor citromszelettel díszíthetjük.