Hozzávalók
Elkészítése
A vaddisznólapockát megmossuk, 3×3 cm-es kockákra vágjuk, és leforrázzuk, majd ismét megmossuk, leszárítjuk és félretesszük. A vöröshagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A felhevített zsírban a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Amikor zsírjára lepirult, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Időnként kevés vörösbort vagy vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pörköltet készre pároljuk. Köretként adhatunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy sós vízben főtt burgonyát.