Hozzávalók
Elkészítése
A hússzeleteket megmossuk, enyhén kiveregetjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk és a felforrósított zsírban mindkét oldalát megsütjük. A zsírból kiszedve lábasba helyezzük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a visszamaradt sütőzsírban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel, vagy ha van, csontlével, beforraljuk és az elősütött szeletekre öntjük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát, fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a habarást, a tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, a pörköltalapot behabarjuk, kiforraljuk, ha szükséges utánaízesítjük, szűrőn átszűrjük.
Körete szárnyasmáj rizottó
Hozzávalók
Elkészítése
Elkészítjük a párolt rizst. A gombát, a csirkemájat 0,5 x 0,5 cm-es kockára, a petrezselymet és a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A felolvasztott zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a csirkemájat, az egészet gyorsan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Hozzákeverjük a zöldborsót és a párolt rizst, valamint a reszelt sajt felét.
Tálaláskor a rizottót kivajazott formába nyomjuk, a tál közepére borítjuk, mellérakjuk a megpárolt szeleteket, majd ezeket bevonjuk a felforrósított mártással, végül megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel.