Hozzávalók
Elkészítése
Az ürücombról a vastagabb faggyúréteget eltávolítjuk, megmossuk és hegyes késsel a combba szúrva fokhagymával megtűzdeljük, sózzuk. A vöröshagymát és a zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A serpenyőben kiolvasztott szalonna zsírjában az előkészített hús minden oldalát pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük és egy lábasba áttesszük. A visszamaradó zsírban a vöröshagymát és a zöldségeket lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, amivel rozsdabarnára pirítjuk, majd megszórjuk liszttel és elkeverjük. A vörösbort és kevés vizet adva hozzá fűszerezzük (egész bors, babérlevél, kakukkfű) és az egészet a lábasban levő elősütött combra öntjük. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a párolóléből kivesszük, pihentetjük és felszeleteljük, a mártást átszűrjük, ha szükséges utánaízesítjük, felforraljuk. Tálaláskor a tálra öntjük az átszűrt mártást, rendezetten ráhelyezzük a felszeletelt húst. Köretként gombás rizst, burgonyakrokettet vagy bármilyen módon sütött burgonyaköretet és idénysalátát adhatunk.