A sültekbe ne szúrjunk pecsenyevillával, mert értékes levük kifolyik.
A töltött borjúszegyet ne töltsük meg túlságosan, mert sütés közben a töltelék kirepeszti a húst.
A sülteket sütés közben gyakran locsolgassuk saját zsírjukkal.
A párolással készíthető borjúhúsételeket gyakran ellenőrizzük, mert az erős párolgás következtében könnyen leéghetnek, a folyadékveszteséget folyamatosan pótolni kell.
Ürühúshoz
A frissensütéssel készíthető ürühúsételeket a bélszínnél leírt módon háromféle fokozatban süthetjük meg.
Többnyire félangolosra süssük meg az ürühúst, mert ez rózsaszín vágási felületet biztosít a húsnak.
A párolást mindig fedővel lefedve, közepes hőmérsékleten végezzük, hogy kialakuljanak a húsra jellemző íz-, illat- és színanyagok.