Hozzávalók
• 800 g tőkehalfilé
• 40 g vöröshagyma
• 50 g vaj
• 80 g szeletelt sajt
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 1/2 tubus szardellapaszta
• 100 g paradicsom
• 1 citrom leve és reszelt héja
• só, fűszerpaprika
Elkészítése
A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.