Hozzávalók
• 150 g gomba
• 100 g főtt füstölt sonka
• 50 g vöröshagyma
• 10 g fokhagyma
• 2 dl tejföl
• 1 dl must
• 0,5 dl étolaj
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors
Elkészítése
A megtisztított, megmosott nyers csülökhús belső felületét megsózzuk, felcsavarjuk, kötöző spárgával – sonkakötözéssel – összekötjük. A vöröshagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csülköt hideg vízben feltesszük főni, amikor felforrt, kissé megsózzuk. Amíg a csülök fő a finomra vágott hagymát lepirítjuk az olajon, hozzáadjuk a gombát, majd tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Elkeverjük benne a sonkát és a fokhagymát, felengedjük a musttal és hozzákeverjük a tejfölt. Kiforraljuk. A megfőtt csülköt kihűtjük, a kötözőanyagot eltávolítjuk és felszeleteljük. Tűzálló tálra rakjuk, bevonjuk a tejfölös-gombás raguval, majd előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor hagymás tört burgonyát vagy párolt rizst adjunk mellé, külön edényben.