Hozzávalók
• 100 g tonhal, vagy bármilyen fehérhúsú, szálkamentes hal
• 0,5 dl ecet
• 1 dl olaj
• 10 g cukor
• 50 g paradicsom
• 50 g zöldpaprika
• 15 g kapribogyó
• 50 g gomba
• 1/2 fej fejes saláta
• só, őrölt bors
Elkészítése
A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A halat megsózzuk, és kevés folyadékban megpároljuk, kihűtjük, majd apróbb darabokra törjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és szintén kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, belső magrészét kivájjuk és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk. A kapribogyót és a petrezselyemzöldet finomra szeljük. Amíg a rizs és a hal párolódik, ecetes-olajos öntetet készítünk, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, a kapribogyót, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gombát, majd a megfőtt és kihűtött rizst, majd legvégül a párolt halat. Legalább három órán át hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor az üvegtányérra salátalevelet teszünk, erre halmozzuk az összekevert anyagokat, petrezselyemmel díszítjük.