Hozzávalók
Kattints a képre!
• 150 – 150 g metélt tészta (zöld-fehér)
• 100 g vaj
• 2 dl tejszín
• 100 g kagylókonzerv
• 40 g liszt
• só, őrölt bors, bazsalikom
Elkészítése
A tésztát külön – külön forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és jól lecsepegtetjük. 40 g vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a kagylókonzerv levével, és kiforraljuk, ha besűrűsödik adjunk hozzá folyadékot, vagy valamilyen száraz fehérbort. Ha a rántásízt elfőtte, hozzáadjuk a tejszínt, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. A kifőtt tésztát külön-külön a maradék vajon átforrósítjuk, és a tál két végébe helyezzük. A két tészta közé halmozzuk a megmelegített kagylót, amelyet átvonunk a mártással, és forrón tálaljuk.