Hozzávalók
Kattints a képre!
• 300 g nagy kockatészta
• 1000 g fejes káposzta
• 100 g zsír
• 20 g kristálycukor
• só, őrölt bors
Elkészítése
A tésztát kifőzzük, leöblítjük. A káposztát megtisztítjuk – külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és a reszelő legnagyobb oldalán lereszeljük. Megsózzuk és állni hagyjuk 15-20 percig. Amíg a káposzta a sóban áll, a zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és aranysárgára pirítjuk. A káposztát nyomkodással kicsavarjuk, és a karamellizált cukorhoz adjuk, ha szükséges sózzuk, és enyhén borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett a káposztát megpirítjuk, ekkor hozzáadjuk a megfőzött tésztát, összekeverjük, és forrón tálaljuk. A káposztás kocka alapvetően sós tészta, de nagyon sokan vannak, akik cukorral fogyasztják. Ebben az esetben a borsot mellőzzük a káposzta pirításánál.