Hozzávalók
Kattints a képre!
• 100 g zsír
• 2 dl tejföl
• 4 db tojás
• 300 g füstölt sonka
• 50 g zsemlemorzsa
• őrölt bors, só
• 300 g nagykocka tészta
Elkészítése
A kockatésztát forró sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a zsírral és a tejföllel kikeverjük, sózzuk (enyhén), borsozzuk, hozzáadjuk a főtt tésztát, a sonkavagdalékot, összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztás masszához keverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, és az összekevert sonkás tésztát beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőbe téve lassan aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk. Valamilyen salátát adjunk hozzá.