Hozzávalók
• 400 g sertés- vagy csirkemáj
• 50 g nyers császárszalonna
• 100 g vöröshagyma
• 100 g kovászos vagy sós uborka
• 100 g kaliforniai piros paprika
• 250 g rizs
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors, fűszerpaprika, majoránna, kapribogyó
Elkészítése
A májat csíkokra vágjuk, és a tejbe áztatjuk. A szalonnát és a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát és az uborkát csíkokra, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A rizst megpároljuk. Serpenyőben a szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett májat, majd állandó kevergetés mellett az egészet lepirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, az uborkát, a paprikát. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, majoránnával, fűszerpaprikával, kaprival, az egészet összeforrósítjuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Salátát, kovászos uborkát adhatunk mellé.