Hozzávalók
• 20 g vaj
• 3 db tojás
• 3 dl tej
• 2 dl tejszín
• 300 g szeletelt ementáli sajt
• 150 g szeletelt sonka
• 1 csomó metélőhagyma (snidling)
• só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése
A kenyérszeleteket megpirítjuk, egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk, hogy kissé fedjék egymást, a kenyeret, a sajtot és a sonkát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tejszínes tömeghez keverjük. A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Forrón salátával tálaljuk.