Hozzávalók
• 500 g burgonya
• 4 db tojás
• 500 g tengeri halfilé
• 60 g zsemlemorzsa
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 10 g vaj
• só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése
A mélyhűtött tengeri halfilét felengedjük. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és hideg sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és melegen áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, jól kikeverjük, és nyomózsákba tesszük. Amíg a burgonya fő, a tojásokat szétválasztjuk, a tengeri halfilét apró kockára, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a halfilét, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásfehérjét, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, és az egészet összekeverjük. Hagyjuk állni, hogy a morzsa megduzzadjon, és formázható masszát kapjunk. Ha lágy, tegyünk hozzá még zsemlemorzsát. Egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A masszából apró golyókat formázunk, és a tálba rakjuk. A burgonyapürét a habzsákból a gombócok tetejére, hálószerűen formázzuk. Ha nincs habzsákunk, habkártyával kenjük rá, és díszítsük meg. Előmelegített sütőben készre sütjük. Adhatunk mellé valamilyen mártást.