Hozzávalók
• 200 g majonéz
• 2 db citrom
• 0,5 dl brandy
• 200 g alma
• 50 g lila hagyma
• 80 g paradicsom
• 40 g ketchup
• 2-3 szál petrezselyemzöld
• só, őrölt fehér bors
Elkészítése
A konzervrák levét leszűrjük. A legszebb darabokat félretesszük a díszítéshez. Az almát megtisztítjuk, egyenletes, apró kockákra daraboljuk és egy fél citrom levével meglocsoljuk. A megmosott, leveleire szedett salátából néhány szép levelet félreteszünk, a többit vékony csíkokra szeleteljük. A kész majonézt citromlével, brandyvel, ketchuppel, borssal, sóval ízesítjük, és jól összekeverjük. Tálaláskor a koktélos poharakat salátalevéllel kibéleljük, rétegezzük az almát, a vágott salátát, a rákhúst. Leöntjük egy kevés mártással, majd újra rétegezünk. Tetejét átvonjuk a mártással, citromgerezddel, paradicsomszelettel, petrezselyemlevéllel,
hagymakarikával és a félretett rákhússal díszítjük, majd jól lehűtjük.