Hozzávalók
• 1200 gr báránygerinc
• 400 gr zöldbab
• 400 gr paradicsom
• 100 gr vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 dl olaj
• 3 gr rozmaring
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors
Elkészítése
A báránygerincet a hártyáktól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal bedörzsöljük, kevés olajjal megkenjük, és legalább egy éjszakára – zsírpapírral letakarva – hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a bepácolt báránygerincet a bordacsontokkal felszeleteljük, és kevés olajon készre sütjük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra, a paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A darabolt zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zöldbabot és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és összeforraljuk Tálaláskor a tálra rendezzük a megsütött bordákat, a raguval átvonjuk, és forrón tálaljuk.