Hozzávalók
• 200 g burgonya
• 50 g vöröshagyma
• 0,5 dl olaj
• 1/2 csomó friss kapor
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• 10 g fokhagyma
• 2 dl natúr joghurt
• só, őrölt bors, citromlé, cukor
Elkészítése
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a spenót vastag szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát finomra, a spenótot és a burgonyát vékony metéltre, a petrezselyemzöldet és a kaprot apróra vágjuk. A hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát és a spenótot, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és kb. egy liter vízzel felengedjük. Lassú forralás mellett fél órát főzzük. A joghurtot elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerrel, a péppé zúzott fokhagymával, és a citromlével. A tűzről levesszük a levest, és hozzákeverjük a joghurtot, jól kihűtjük és így tálaljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.