nlc.hu
Gasztro

Töltött paradicsom kukoricával





Hozzávalók

• 8 db közepes nagyságú, kemény paradicsom
• 300 g csemege kukorica konzerv
• 20 g fokhagyma
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• 50 g reszelt sajt
• só, őrölt bors


Elkészítése

A paradicsomokat megmossuk, majd a szárrészre állítva tetejét levágjuk, karalábévájóval vagy kávéskanállal a belsejét kivájjuk.

Sóval, borssal ízesítjük, pár percig állni hagyjuk, majd visszafordítva a keletkező levet kicsurgatjuk. Amíg a paradicsom pácolódik, elkészítjük a tölteléket. A kukoricát lecsurgatjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az anyagokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokba töltjük. Salátalevelet helyezzünk a tálra, erre rendezzük el a paradicsomokat, megszórhatjuk reszelt sajttal és hűtőszekrénybe téve alaposan lehűtjük. Adhatunk hozzá tartármártást vagy jól lehűtött joghurtot vagy kefirt, amelyet elkeverünk kevés zúzott fokhagymával.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top