Hozzávalók
• 1 négyszögletes piskótalap
• 6 dl joghurt
• 40 dkg vegyes nyári gyümölcs (ribizli, őszibarack, alma)
• 5 evőkanál cukor
• 3 dl tejszín
• 2 dkg zselatinpor
A gyümölcsöket szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd papírtörlôn leszárítjuk. A joghurtot cukorral összekeverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint egy dl vízben melegítve feloldjuk, majd a tejszínes joghurthoz csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöket is. A piskótát egy folpackkal kibélelt tepsibe terítjük, és rákenjük a joghurtos masszát. Hűtőbe tesszük és teljes szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk. A kockák tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük.
További süteményreceptek a májusi
Fakanál magazinban.