nlc.hu
Gasztro
Pikáns kapros és fûszeres olaj

Pikáns kapros és fûszeres olaj

A saláták reneszánszával együtt a változatosan ízesített fûszerolajok is divatba jöttek. Szép üvegekbõl pedig akkora a választék, hogy szinte kínálják magukat újabb és újabb rafinált ízek összeállítására.

Pikáns olaj






Hozzávalók
(5 dl-hez)

• 5 dl olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 szárított pirospaprika
• 1 csokor kapor
• csipetnyi mustármag

A zúzott fokhagymát, a paprikát, a kaprot
és a mustármagot forró vízzel leöntjük, majd lecsöpögtetjük. A leforrázott anyagokat üvegbe töltjük, majd ráöntjük az olajat. Lezárjuk, és 10 percre gyöngyöző forró vízbe állítjuk. 2 hónapra hideg, sötét helyre tesszük.


Fűszeres olaj

Hozzávalók
(5 dl-hez)


• 5 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1-1 rozmaring- és bazsalikomág
• 5 szem bors vegyesen (fekete, fehér, piros, zöld)

A meghámozott fokhagymát a rozmaringgal és a bazsalikommal együtt 5 percre forró, sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az üveget forró vízzel kimossuk, beletesszük a fokhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a borsot, és ráöntjük az olajat. Lezárjuk, és 1 hónapra hideg, sötét helyre tesszük.







További receptek
a júniusi Fakanál magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top