Virgin Mary
19 cl paradicsomlé
1 cl citromlé
Tabasco
Worcester-szósz
só
bors
A hozzávalókat – a bors kivételével – shakerben jól összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük, s a tetejét megborsozzuk.
Shirley Temple
9/10 gyömbér
1/10 grenadine
koktélcseresznye
A hozzávalókat jéggel töltött highball pohárba öntjük, s enyhén megkeverjük. Cseresznyével díszítjük.
15 cl narancslé
2 cl grapefruitlé
1 cl citromlé
1 cl grenadine
narancsszelet
A leveket shakerben összerázzuk, majd koktékos pohárba (jégre) szűrjük.
Beleejtjük a narancsot, végül a tetejére öntjük a grenadine-t.
25 dkg fehér szőlő
1 citrom
2 narancs
1 rúd fahéj
2 evőkanálnyi cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dl fehér szőlőlé
5 dl szénsavas ásványvíz
A megmosott szőlőt leszemezzük, a citromot és a narancsokat félbevágjuk, majd felszeleteljük, s a gyümölcsöket a fahéjjal együtt egy bólés tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliáscukrot, ráöntjük a szőlőlét, és egy órára hidegre tesszük. Tálaláskor hozzáöntjük az ásványvizet és könnyedén megkeverjük.
3 cl citromlé
5 cl grapefruitlé
12 cl Schweppes Bitter Lemon
evőkanálnyi cukor
A gyümölcsleveket a cukorral shakerben jól összerázzuk, koktélos pohárba szűrjük, majd felöntjük a behűtött bitter lemonnal.
6 cl citromlé
9 cl grapefruitlé
3 cl narancslé
3 teáskanálnyi méz
A hozzávalókat shakerben jól összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük.
4 cl grapefruitlé
2 cl grenadine
gyömbér
A gyümölcslét a grenadine-nal egy koktélos pohárban (egy-két jégkocka társaságában) elkeverjük, majd felöntjük gyömbérrel.
9 cl (jeges) tea
1 cl ribizliszirup
1 cl citromlé
9 cl ásványvíz
A behűtött hozzávalókat – a víz kivételével – egy pohárban összekeverjük, majd felöntjük a jéghideg ásványvízzel.
10 cl grapefruitlé
6 cl bitter lemon
2 cl ásványvíz
1 cl citromlé
1 öntet borsmentaszirup
A hideg hozzávalókat elkeverjük egy pohárban, végül rácsepegtetjük a szirupot.