Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 20 perc |
Főzés: 25 perc |
Olcsó |
Hozzávalók:
• 40 dkg csirkemellfilé,
• 1 zöldalma,
• csipetnyi sáfrány,
• 1 evőkanál citromlé,
• 1,5 dl joghurt,
• 1 kávéskanál őrölt gyömbér,
• 4 evőkanál apróra vágott korianderlevél,
• 2 evőkanál kókuszreszelék,
• 1 szál újhagyma,
• 1 gerezd fokhagyma,
• Knorr Delikát Szárnyas Fűszervarázs, vaj, őrölt bors, só.
|
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A sáfrányt a citromlébe áztatjuk. A joghurtot, a gyömbért, az almát, 3 evőkanál koriandert, a kókuszreszelék felét, csipetnyi sót és borsot összekeverünk, és tálalásig hűtőbe teszünk. 4 négyzet alakú alufóliát vajjal kikenünk. A húst a Delikát Szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk, majd felkockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban összekeverjük a hagymakarikákat, a citromlébe áztatott sáfrányt, a zúzott fokhagymát, a maradék koriandert és a kókuszreszeléket. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük. A keveréket elosztjuk a fóliákon, és hermetikusan lezárjuk a csomagokat. Barbecue-sütőn 25 percig sütjük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk, és tányérokra tesszük, de nem vesszük le a fóliáról. A mártást külön kínáljuk mellé.
További receptek a Fakanál júliusi számában.