Hozzávalók
• 2 db közepes nagyságú sárgadinnye
• 700 g idénygyümölcs vegyesen (őszibarack, sárgabarack, szőlő, meggy, málna stb)
• 1 db citrom leve
• 50 g porcukor
• 1 dl muskotályos vagy bármilyen édes bor
• 0,5 dl a gyümölcsökhöz illő likőr
Elkészítése
A sárgadinnyéket félbevágjuk, magját kikaparjuk. A gyümölcs húsát karalábévájóval vagy kávés kanállal kivájjuk, figyelve arra, hogy a héját ne vágjuk át. A gyümölcsöket megmossuk, és ha szükséges, feldaraboljuk. A bort a likőrrel, a porcukorral és a citrom levével egy üvegtálban összekeverjük, beletesszük a darabolt gyümölcsöket és a kivájt sárgadinnyehúst, óvatosan összekeverjük, majd a kivájt sárgadinnyékbe töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk, hogy jól áthűljön. Fogyasztáskor díszíthetjük vagy külön adhatunk mellé keményre felvert tejszínhabot.