Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 20 perc |
Főzés: 30 perc |
Olcsó |
Hozzávalók:
• 20 dkg hosszú szemű rizs
• 50 dkg pulykamellfilé
• 1-1 narancs, grépfrút és sárgadinnye
• 2 evőkanál kókuszreszelék
• szárnyas fűszerkeverék
a szószhoz:
• 1-1 evőkanál borcet és fehér rum
• 1 kávéskanál mustár
• 6 evőkanál olaj
• Tabasco szósz
• őrölt bors
• só
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst szárnyas fűszerkeverékkel ízesített vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.
Jó tudni!
Tabasco szószt szupermarketekben kaphatunk, kis üvegekben.
További receptek a Fakanál augusztusi számában!