Ananász:
magas rosttartalmú, finom zamatú gyümölcs. Nálunk elsősorban befőttként – karikára szelve vagy darabosan – és ivóléként kerül forgalomba, de kapható frissen is. Fagylaltok, krémek, gyümölcssaláták és húsok készítéséhez használhatjuk.
Banán:
gyakorlatilag egész évben kapható, nagyon magas szénhidrát és B1 vitamin tartalmú gyümölcs. Konyhai felhasználása sokoldalú.
Grapefruit:
lédús, savanykásan kesernyés ízű gyümölcs, amely jégbe hűtve nyáron kellemes üdítő hatású lehet akár kicsavart formában, akár oly módon, hogy a gyümölcsöt félbevágjuk, a húsát éles késsel körbevágjuk, kevés cukrot szórunk rá és kis kanállal fogyasztjuk. Ebben az esetben rost anyaga bélmozgást segítő is lehet.
Narancs:
C vitamintartalma a citrommal azonos. Kellemesen édeskés ízű gyümölcs. Cukrász készítményeknél, gyümölcssalátáknál használhatjuk, de saláták készítésére hidegtálak díszítésére is kiválóan alkalmas.