Hozzávalók
• 400 g burgonya
• 200 g tehéntúró
• 80 g vaj
• 3 db tojássárgája
• 100 g zsemlemorzsa
• 2 dl olaj
• só, reszelt szerecsendió
Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. A túrót lereszeljük, vagy áttörjük. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a túrót és megsózzuk.
A vajat felolvasztjuk (de nem hevítjük), összekeverjük a szerecsendióval és a tojások sárgájával, majd a burgonyás túróhoz keverjük, az egészet jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és előmelegített olajban – mint a bundázott húsokat – megsütjük, figyelve arra, hogy az olaj ne legyen nagyon forró mert a morzsa megég.