nlc.hu
Gasztro
Zöldségfélék

Zöldségfélék

Mit jelent, ha egy zöldség angolos? Talán véres? A franciás meg csigával készül? Na de akkor a lengyeles? Káposztás? Pacalos? Na azért nem egészen errõl van szó!

Angolosan készített zöldségköretek
A zöldségféléket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, tálra halmozzuk, és tetejére vajat darabolunk, amely a forró zöldségen elolvadva kellemes ízt ad a készítménynek.
 






Franciásan készített zöldségköretek
A zöldségfélét vajon, kevés folyadék aláöntésével – a zöldség jellegének megfelelő fűszerezéssel – pároljuk puhára, majd meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel.


Lengyelesen készített zöldségköretek
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tetejére vajban megpirított sózott zsemlemorzsát teszünk.
Mindhárom fent leírt módozattal bármilyen zöldségfélét elkészíthetünk és ezeket elsősorban natúr, egészben sült vagy bundázott húsokhoz adhatjuk.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top