
![]() |
300 g őszibarack (lehet konzerv vagy mélyhűtött)
20 g cukor
2 db tojássárgája
3 cl borpárlat
1 dl tejszín
egész fahéj, citromhéj, szegfűszeg
Elkészítése
A fűszerekből kivonatot főzünk, leszűrjük, kihűtjük. Az őszibarackot felszeleteljük, és fél liter vízzel, a cukorral és a kivonattal lassú forralás mellett húsz percig főzzük, kihűtjük. A gyümölcsöt a léből kiszedve turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a brandyt, a tejszínt pépesítjük, és végül annyi főzőlevet, hogy krémszerű állományú ételt kapjunk. Hűtőszekrénybe téve kihűtjük. Felszolgálás előtt csészébe öntjük, tetejét tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.
Fenti módon bármilyen gyümölcsből készíthetünk krémlevest.