nlc.hu
Gasztro
Õszibarack krémleves

Õszibarack krémleves

Itt az őszibarackok szezonja. Készítsd el ezt a mennyei levest, de legalábbis őrizd meg a receptjét, hiszen konzervből is finom lesz!





Hozzávalók

• 300 g őszibarack (lehet konzerv vagy mélyhűtött)
• 20 g cukor
• 2 db tojássárgája
• 3 cl borpárlat
• 1 dl tejszín
• egész fahéj, citromhéj, szegfűszeg


Elkészítése

A fűszerekből kivonatot főzünk, leszűrjük, kihűtjük. Az őszibarackot felszeleteljük, és fél liter vízzel, a cukorral és a kivonattal lassú forralás mellett húsz percig főzzük, kihűtjük. A gyümölcsöt a léből kiszedve turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a brandyt, a tejszínt pépesítjük, és végül annyi főzőlevet, hogy krémszerű állományú ételt kapjunk. Hűtőszekrénybe téve kihűtjük. Felszolgálás előtt csészébe öntjük, tetejét tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.
Fenti módon bármilyen gyümölcsből készíthetünk krémlevest.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top